Espa - 2014-2020
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Μαγνήσιο. Πως βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Μαγνήσιο. Πως βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Ο σύγχρονος άνθρωπος θα πάει αργά για ύπνο και μάλιστα μετά από πολλές ώρες έκθεσης σε ηλεκτρονικές συσκευές πολυμέσων(όπως τα κινητά τηλέφωνα, η τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ο Η/Υ). Αυτός ο τρόπος ζωής επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο. Παράλληλα διεγερτικές ουσίες και φάρμακα όπως η καφεΐνη, η νικοτίνη και το αλκοόλ που χρησιμοποιούνται για την εγρήγορση ή την ανύψωση της διάθεσης παρεμβαίνουν στον φυσιολογικό ύπνο. Τέλος, η κακή διατροφή, η μειωμένη άσκηση και η παχυσαρκία συνδέονται επίσης με διαταραγμένο ύπνο.

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές φυσιολογικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των μυών και των νεύρων, του ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα και της υγείας των οστών. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στον ύπνο και την αϋπνία. Με ποιον τρόπο?

  1. Το μαγνήσιο έχει μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στη μείωση της έντασης, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό για άτομα που έχουν πρόβλημα να κοιμηθούν λόγω μυϊκών κράμπων, ανήσυχων ποδιών ή γενικής μυϊκής έντασης.
  2. Το μαγνήσιο εμπλέκεται στη ρύθμιση του νευροδιαβιβαστή GABA (γάμα-αμινοβουτυρικό οξύ), ο οποίος έχει ηρεμιστική και καταπραϋντική δράση στο νευρικό σύστημα. Η επαρκής πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της χαλάρωσης και στη μείωση του άγχους, καθιστώντας ευκολότερο τον ύπνο.
  3. Το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού ή του κιρκάδιου ρυθμού του σώματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο σταθερό πρόγραμμα ύπνου, το οποίο είναι σημαντικό για άτομα με αϋπνία.
  4. Τέλος, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου αυξάνοντας τον ύπνο βραδέων κυμάτων (βαθύς ύπνος) που είναι ζωτικής σημασίας για να αισθάνεστε αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι όταν ξυπνάτε.

Για να επωφεληθείτε από το μαγνήσιο για τον ύπνο, σκεφτείτε τα εξής:

Αυξήστε την πρόσληψη μαγνησίου μέσω της διατροφής καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια.

Εάν έχετε ανεπάρκεια μαγνησίου ή δεν μπορείτε να λάβετε αρκετό μαγνήσιο από τη διατροφή σας, μπορείτε να λάβετε συμπληρώματα μαγνησίου. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα, καθώς η υπερβολική πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις.

Εάν χρησιμοποιείτε μαγνήσιο για να βελτιώσετε τον ύπνο, καλό είναι να το παίρνετε το βράδυ, καθώς μπορεί να έχει ηρεμιστική επίδραση που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το μαγνήσιο μπορεί να είναι χρήσιμο για ορισμένα άτομα με αϋπνία, υπάρχουν διάφορες αιτίες αϋπνίας, συμπεριλαμβανομένων υποκείμενων ιατρικών παθήσεων, παραγόντων τρόπου ζωής και ψυχολογικών προβλημάτων. Εάν αντιμετωπίζετε επίμονη αϋπνία, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ιατρό ειδικό ύπνου για να εντοπίσετε τις υποκείμενες αιτίες και να διερευνήσετε τις κατάλληλες επιλογές θεραπείας. Τα συμπληρώματα μαγνησίου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέρος μιας ευρύτερης προσέγγισης για τη βελτίωση του ύπνου, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής, πρακτικές υγιεινής ύπνου και άλλες παρεμβάσεις.

Η εταιρεία Health Sign συστήνει το HS Magnesium Citrate 90 caps.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Cappuccio FP, D'Elia L, Strazzullo P, Miller MA. Sleep duration and all-cause mortality: A systematic review and meta-analysis of prospective studies. Sleep. 2010;33:585–92..
2. Van den Bulck J. Television viewing, computer game playing, and Internet use and self-reported time to bed and time out of bed in secondary-school children. Sleep. 2004;27:101–4.
3. Yijia Zhang. Association of magnesium intake with sleep duration and sleep quality: findings from the CARDIA study. Sleep. 2022 Apr 11;45(4):zsab276.


Η παχυσαρκία! Μια επιδημία που μπορούμε να νικήσουμε! Προηγούμενο Post
6 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Επόμενο Post

Γιατι Easy Pharmacy;

Ταχύτητα αποστολής
ταχύτητα αποστολής
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
τηλεφωνικη εξυπηρετηση
Δωρεάν μεταφορικά
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 49€
Νο 1 Φαρμακείο σε αξιολογήσεις στην Ελλάδα
Νο 1 ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!

© 2024 Easy Pharmacy.gr. All rights reserved | Κατασκευή & προώθηση ιστοσελίδας Advisable.gr

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Easy Pharmacy και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Product title

Product description

0.0€